North Island, goodbye New Zealand
Blijf op de hoogte en volg Esther
20 Juli 2014 | Nieuw Zeeland, Auckland
De ferry kwam aan in Wellington, en dus naar huis! Ik had Milan beloofd dat we sushi zouden gaan halen aangezien ze om de een of andere vreemde reden alle sushi halve prijs doen na 4uur. Dus naar de beste sushishop en veel sushi gehaald. Was echt lekker Dus thuis gegeten, vast wat spullen ingepakt en vanalles gewassen, en toen op naar Mount Victoria, laatste mooie uitzicht in het donker van Wellington. Daarna gingen we met Bee uiteten bij Rogue and Vagabond, voor de verandering pizza gegeten en ook deze keer weer lekker, en voor toetje gingen we naar Kaffee Eis met kaneelijs zeeeer lekker haha. En toen mocht Milan de trappen lopen, dé trappen, die ik wel 100x heb gelopen en lang en steil zijn, dus dat mocht hij natuurlijk niet missen haha.
Ennn.... wat toch ook wel heel leuk is, ik heb zojuist mijn Bachelor International and European Law gehaald Hier alle vakken gehaald met ook best prima punten, en daardoor een 8 voor mijn thesis binnengesleept Dus in september aan de master International Human Rights beginnen!
De volgende ochtend op om Nederland Brazilie te kijken, om dan toch maar een derde plaats te halen, en dat is gelukt!:) Daarna mijn bed bij iemand afzetten en op naar de markt en Te Papa. Na Te Papa terug naar huis om alles in te pakken, en mn kamertje leeg te maken. Toch wel heel gek, is echt mijn thuis geweest voor de afgelopen 5 maanden en nu zal ik het waarschijnlijk voor zeer lang niet terug zien, want zeg nooit nooit;). Dusja.. alles ingepakt en gedag gezegd tegen Emma en Tai die allebei echt superleuke roommates zijn geweest en me met veel geholpen hebben.
En daarna op weg richting Taupo, en voor de verandering onderweg Domino’s gegeten.
S’avonds kwamen we aan bij National Park Village en besloten we weer op een DOC campsite te gaan staan. En daar waren weer supermooie sterren en de melkweg te zien, net zoals de eerste keer dat ik bij de Tongariro Crossing was. Echt echt de mooiste sterren die ik ooit gezien heb.
De volgende dag vroeg op want het was tijd om de Tongariro Crossing, ofwel Mount Doom voor de tweede keer op te gaan, dit keer met Milan en guide en in de sneeuw. Het weer was verrassend goed, en ook de tocht ging beter dan de eerste keer. Halverwege moesten we wel de Icecrampons en ice axe gebruiken, dus van de spikes onder je schoenen en zo’n axe, zodat we meer grip zouden hebben en makkelijker naar boven kwamen. Dat was zeker zo, maar het was behoorlijk rot lopen met die dingen. Het werd vooral leuk toen de gids besloot dat we wel een ander pad omlaag zouden we doen omdat dat makkelijker was, dat was dus echt heeel steil omlaag, en ging niet heel soepel:p Wel daarna nog een stukje gelopen omdat we maar met 5 waren en we dus wat sneller gingen. Ik heel handig nog in de modder uitgegleden, en verrassend genoeg ook daarna in de sneeuw nog 100x alle kanten opgegleden en gevallen. Dat laatste was vooral voor Milan die achter me liep zeer amuserend:p Oh en natuurlijk van Milan nog een foto gemaakt die de ring in Mount Doom gooit!
Toen we klaar waren besloten we weer op dezelfde plek te slapen, en te kijken of we de tour in Waitomo om konden boeken naar de volgende dag die we als extra dag hadden.
Dus de volgende dag op naar Waitomo, met minder spierpijn dan verwacht, en beginnen aan de Black Odyssee, een klimtour in de grotten. Het was echt over kliffen lopen, met jezelf gezekerd aan van die touwen, ik ben echt goed in dit uitleggen merk ik al, ik gok dat je een duidelijker beeld gaat krijgen als je Milan zn verslag leest. Maargoed, verder moesten we een stukje abseilen, ofja.. je door een gat naar beneden laten zakken, twee keer een flying fox (kabelbaan), twee keer over een ladder over een gat, en over zo’n touw lopen met twee touwen aan de zijkant waar je je aan vasthoudt. Die laatste twee vond ik vooral een zeer groot succes... zoals ik tegen de gids ook al zei normaal vind ik een brug waar je de bodem kan zien al niks en nu liep ik over dat heen. Maargoed, gelukt! En nog leuk ook
We besloten ook maar dat het wel leuk zou zijn de volgende dag nog de Black Labyrinth te doen, een tour in dezelfde grot, maar dan met tubes in het water. Dus de volgende ochtend vroeg op, ons weer in de fijne natte wetsuits en wetshoes gehesen, dat was dus al koud voordat we in het water waren:p Het eerste ding dat we moesten oefenen was van een steiger achteruit afspringen in het water, dat moesten we namelijk ook twee keer in de grot doen. Dus oefenen, dat was al heeeeel koud... dat beloofde nog wat.
En toen naar de grot, eerst een stuk gelopen en toen op de banden ronddrijven, wat prima was, tot het water je wetsuit inliep en het dus ijsssskoud werd.. Als kleine detour nog door het muddypath gegaan, dat deed zeker zijn naam eer aan, moesten we eerst door een heel smalle doorgang, en toen door een tunnelachtige helemaal met modder overal:p Toen we weer een stukje dreven moesten we elkaar allemaal vasthouden en onze lampen uit doen, want dat was ik een beetje vergeten maar die grotten staan bekend om Glowworms. Dus ook weer mooi om te zien, en wel grappig want door te gloeien denken ze dat ze eten aantrekken die dan denken dat ze naar de zon gaan. Aan het einde van de tour weer de tomatensoep met bagels, zeer welkom na in het ijskoude water.
Toen op naar Rotorua, daar een camping gevonden en besloten we aan de overkant nog naar het thermo active park te gaan. Dus daarheen, eerste een hele grote geyser gezien, echt mooi. En daar omheen komt dus overal stom uit de grond, en de modder borrelt, Roturua staat ook bekend om de mud waar ze creme van maken enzo. Echt heel apart dat de aarde dat allemaal vormt, iets minder alleen dat het daar echt gigantisch stinkt. Ook wel leuk dat we er halverwege achterkwamen dat je blijkbaar had moeten betalen, en toen we klaar waren bleek dat 48,50 te zijn.. dus weer mooi bespaard haha.
De volgende dag gingen we naar de Buried Village, daar is de enige foto van opa gemaakt in de tijd dat hij in NZ woonde waar ook echt uit af te leiden is waar het is. Dus ik wilde die plek proberen te vinden. Het park zelf vond ik niet heel geweldig, maar het verhaal was wel indrukwekkend, Te Wairoa was een dorpje dat door de uitbarsting van de vulkaan daar dichtbij helemaal bedolven was in de modder. Ik kon de plek van de foto helaas niet vinden, dus vroeg ik het aan de receptioniste en zij vertelde me dat het de oude ingang van het museum was, en ze daar nog wel een deel van hadden, dus was ik daarmee op de foto gegaan
Daarna reden we naar een nog ander gratis, dit keer wel echt, thermal park, dat niet veel meer dan weer de bekende stoom en borrelende modder, maar toch weer apart om te zien. Toen reden we door naar Matamata, naar een camping waar je gratis gebruik van hun thermal pools kon maken. Dus wij enthousiast daarheen, bleek een vies zwembad te zijn dus niet echt een succes. Toen was het plan naar de 150meter hoge waterval te gaan waar je nog return 1.5uur moest lopen, alleen lazen we over gratis tafeltennis, airhockey en pool op de camping, dus besloten we daarvoor te gaan. Dat bleek een nogal afthanse hal te zijn, met een scheve tafeltennistafel, airhockey zonder stroom, maar wel een poultafel.. dus gingen we dat maar doen. Toch knap hoe slecht wij daar allebei in zijn haha.
De volgende dag gingen we naar Hobbiton, de set van de Lord of the Rings en the Hobbit. Kregen we daar een tour, en echt leuk om te horen hoe gedetailleerd ze alles maakten, en hoeveel moeite ze hebben gedaan om alles ook precies hetzelfde te krijgen als in de boeken. The Shire zelf is nog helemaal intact, ofja.. een eis van de eigenaar van het land was dat voor de Hobbit de set uit permanent materiaal gemaakt moest worden. Dus staat alles er nog en loop je daar echt in het leven van Bilbo en Frodo, echt super leuk, vooral ook de Green Dragon, de pub, die ze van binnen helemaal hetzelfde hebben gemaakt was leuk.
Na de tour gingen we naar Coromandel verder in het noorden, en eerst naar Hot Water Beach. Dat staat erom bekend dat je een gat kan graven op het strand en dat daar dan warm water in komt zodat je je eigen spa hebt. Na zo’n 5 gaten gegraven te hebben, bleek het water overal, behalve in het midden waar al zo’n 20man zat, koud te zijn.. Dus besloot ik mijn gat te graven naast een gat met wel warm water, en geheel onopvallend het muurtje steeds zwakker te maken tot het doorbrak en ik ook warm water kreeg. En dat werkte zeer goed:D echt grappig hoe warm dat water wordt, in het midden is het zelfs zo warm dat je er niet kan staan want dan verbrand je je voeten. Daarna terug naar de camping, een warme douche na het toch wel buiten in de kou lopen.. want ja alleen het water in dat gat is natuurlijk warm-s
De laatste dag met de auto gingen we sochtends naar Catedral Cove, dat is op een strand waar een steen helemaal uitgehold is zodat er een tunnel is ontstaan. Best mooi om te zien, alleen de vraag is hoelang het nog heel blijft want het is vrij zeker dat het in gaat storten. Daarna gingen we via een route door Coromandel op weg naar Auckland. Lange weg, maar wel met vaak mooie uitzichten dus dat scheelde In Auckland aangekomen eerst mijn portemonnee opgehaald bij het politiebureau, toch leuk die na 2.5 week weer terug te zien:p
En daarna op weg om de auto in te leveren, eerst een wasbeurt, was toch wel zeeeeer hard nodig, en toen waren we ons huis van de afgelopen 3 weken kwijt... Toch 4373km mee gereden, zonder problemen, buiten het feit dat het bed te krap was voor milan, en we niet rechtop konden zitten, maar verder alles prima! Dus nu op zoek naar het hostel om daar de laatste nacht in NZ door te brengen...
Vandaag laatste dagje gehad, dus tot Milans grote vreugde moest ik nog op zoek naar souvenirs. Was hij heeel blij mee haha. Maar ik heb iets gevonden:) Daarna, of meer daartussen:p, zijn we naar Dawn of the Planet of the Apes geweest, echt een goede film! En we hebben natuurlijk als afscheid Domino's gegeten, haha ook dit keer weer lekker:)
En nu zitten we te wachten tot we dalijk de bus naar het vliegveld pakken..
Dus.. dat was 5 maanden en 9 dagen Nieuw-Zeeland, het ging echt heel snel, en was een geweldige tijd.. Veel rondgereisd, veel gezien, leuke mensen ontmoet, kortom wel een prima tijd! Ik ben zeker van plan ooit nog terug te komen, dus als iemand een gids wil laat maar weten;)
Nu op naar de volgende trip, roadtrip door California met Milan, Kaya, Suzy en Emiel, gaat zeker ook leuk worden!
Tot over zo'n 2 weken!
Liefs, Esther.
20 Juli 2014 - 14:36
Ilse:
He Esther! raar idee dat er nu na 5,5 maanden een einde aan new zealand gekomen is! maar wat heb je idd veel beleefd! een ervaring die je je hele leven meedraagt! En kei goed afgesloten met een 8!!! voor je thesis! We zijn bere trots op je!
Nu nog twee weekjes lekker genieten van de zon, zal ook wel fijn zijn na al die kou ;)
Ik kijk ze eerlijk gezegd om...nog 16 dagen en dan zie ik je weer!!
Geniet nog even met volle teugen en tot gauw lieffie!
xxx mama -
20 Juli 2014 - 16:13
Suzy:
He Esther, leuk om beide verslagen te lezen....veel hetzelfde beleefd :) En nu het vliegtuig naar LA ! Fijn je weer te zien over een paar uurtjes ! Xxx Suzy
21 Juli 2014 - 14:58
Carolina:
Lieve Esther Wat een geweldig verslag het is net of ik er bij was heel leuk .En nu ben je weer op pad met de hele familie gezellig ik hoop dat jullie heeeeeel goed weer hebben en dat jullie veel genieten .Ik hoop dat jullie veel zien en erg genieten doe voorzichtig en dan tot ziens in Brabant xxxx oma de Reede